V. 21+4 Vecka 22


 
En sen vecka 22 bild. Jobbar typ helatiden så jag hinner inte med något känns det som, varken att ta bilder på magen eller att blogga. Phhuuu.... så trött, går bra att jobba än sålänge men skall söka graviditetspenning. Gjorde det med Smilla men blev nekad då. Kännde mig en aningens kränkt, då handläggaren tyckte att mitt åtta timmars stående arbete ej var påfrestande för mig! Nähe, inte. Hennes svar var att det ej var tung industri med faliga kemikalier. Finns det någon som jobbar i ett sådant yrke nuförtiden? I deras paragrafer står det att man får penningen när arbetsgivaren ej kan omplacera en till ett mindre ansträngande arbetssyssla samt att ens arbetskapacitet är förminskad med en fjärdedel.

Bugaboo Donkey och Maxi-cosi Pebble


 
Här har vi Bugaboo Donkeys info blad. Det är väl den jag har som tröst tills den kommer. Kan ta två! månader innan den kommer. Känns som det redan gått en evighet av väntan på den. Sommaren hinner försvinna innan den är här. Känns jobbigt att det skall ta så lång tid. De kommer ringa när den kommit och de bad mig ringa innan vi skulle komma för att hämta den, men jag vill inte att de skall montera den utan jag vill göra det själv. Schassit är tydligen ganska så lättrepat och jag som är så pedant att jag gärna vill göra det själv. Händer det något kan jag inte bli arg på någon annan än mig själv!

V. 20+1 Vecka 21


 
Inne på vecka 21 nu. Alt känns bra men det börjar bli otympligt på mitt arbete. Alla gånger man skall böja sig ned. Men än så länge har jag inte sett något tecken på vatten så det känns bra. Har gått upp ca fyra kilo nu. Känns inte bra att gå upp i vikt men förhoppningsvis är det bara bebis vikt.
 
Fostret har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Det har blivit ungefär 26 centimeter långt och ökat i vikt till omkring 400 gram. Ytteröronen börjar få sin slutgiltiga form och sitter nu på rätt plats på fostrets huvud. Fostret kan höra och reagerar på både ljud och ljus. Livet i livmodern är inte ansträngande för fostret, det lever i ett viktlöst tillstånd och behöver inte göra av med mycket energi. Det är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför mammans mage.