Veckans bula! 32 veckor har gått nu


 
Nu har vi kommit så långt som till vecka 32 (31+1). Har gjort valet att ta föräldrapenning 50% för jag kan inte arbeta även om det gäller 50%. Har sådana besvär bara att vara hemma så arbeta känns så långt borta just nu. Överklagan av beslutet från försäkringskassan skickade jag denna vecka och jag hoppas att de förstår nu att jag har nedsatt kapasitet som överstiger en fjärdedel och att mitt arbete visst är tillräkligt ansträngande. Det är nog jobbigt utan att vara gravid och är du gravid är det dubbelt så jobbigt och har du sedan problem med graviditeten samt att arbetet förvärrar dessa problem gör allt mycket mer jävligt. Känns inte som att de på försäkringskassan har någon direkt förståelse men det handlar väl mest om vem man får som handläggare. Hoppasbara att min kan ändra sig och förstå att det är på allvar.
 
Annars så har det blivit mer liv i magen. Busar runt väldigt mycket nu och det lär bli mer. Så var det med Smilla så jag tror inte det blir någon större skillnad den här gången. Känns som att bebisen gör sig väldigt tung på kvällen. Orkar liksom inte bära magen.
 
 

Nu träffar man barnmorskan på MVC oftare än tidigare under graviditeten. Ibland görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska. Om moderkakan tidigt under graviditeten låg nära den inre modermunnen, livmoderns öppning, brukar det kontrolleras att den nu sitter högre upp.


De som har ett tungt arbete kan ansöka hos försäkringskassan om att få graviditetspenning, som kan tas ut från och med nu. Graviditetspenning är till för friska gravida kvinnor som på grund av arbetets utformning inte kan arbeta. Om man ska gå någon kurs som förbereder inför förlossningen är det dags att välja detta nu.


Bebisen väger cirka två kilo, och är runt 44 cm långt. Hos förstföderskor kan barnet redan ha lagt sig med huvudet nedåt, men om det finns gott om plats kan det även fortsätta att snurra runt. För omföderskor kan det dröja ända fram till vecka 37 innan barnet lägger sig med huvudet nedåt.

Primeboots


 
De är så fina, men ack så dyra. 4000kr! Helt makalöst och jag vill ha alla! Svart och brun i båda 14 zip och 243 zip.
Min kommer från Ellos och kosta 1000kr, viket är helt ok för ett par skinnstövlar.

Inspiration: Transformation


 
Nu är jag inte så stor som dessa tjejer är på bilden innan men skulle gärna se ut som deras efter. Jag kallar detta att transformeras. Det måste finnas motivation men mest av allt vilja. Jag toror viljan är den som stoppar de flesta. Alla som säger "jag har försökt med allt" har inte försrökt alls, egentligen. Måste ha en stark vilja att gå längre. Jag erkänner att jag inte vill tillräckligt. För hade jag velat tillräckligt hade jag lyckats. Nu handlar det om fyra, fem kilo jag önskar bli av med, så man tycker ju att det borde ju inte vara så svårt kan man tycka när tjejerna på bilderna klara av det och hade betydligt mer att jobba med. Får motivera mig med sådana bilder när det är dags att få en starkare vilja. Dröjer några månader innan jag kan fokusera på min vikt. Försöker tänka på att inte äta så mycket socker men det är såå svåårt! Socker suget är större än någonsin då jag är gravid. Får försöka en starkare karaktär så jag blir av med sötsuget efter bebisen kommit.