Söderköpings gästabud 2014


Då har Söderköpigns gästabud klart för detta år. Vi tog en sväng med mina päron. Det bjöds på möss i laburint, medeltismarknad där det finns örter, glas, smycken, godis, svärd, kläder mm. Man får vara med och smeda tex, eller rida på häst. Lyssna på musik eller se på gycklare. Men innan man går hem måste man få med sig lite brända mandlar!

Fina saker från Ekokul.se


Läste en artikel om plast och att det inte alls bara är BPA och ftalater som är giftigt i plast utan hela sju olika gifter som är hormonhämmande och cancerframkallande. Så jag fick ett ryck och kände mig väldigt skyldig då tjejerna äter och dricker på och ur plast produkter. Hitta ekokul.se som säljer produkter med tanke på naturen och våra barn. Saker gjorda av trä, naturgummi, stål och återvunnen plast. Men jag hoppar plasten! Nu äter de på porslin och dricker ur sina stålflaskor. Lite plast dock på "sportflaskorna", hittade inget sätt att komma runt det. Kan tyvärr inte få bort all plast men kan jag minsaka det lite så har jag gjort något iallafall! Nästa är att inventera deras leksaker, försöka få in mer trä där och tyg, INTE polyester dock som också en svår sak att bli kvitt från. I princip alla gosedjur är i polyester. Polyester är cnacerframkallande, men det är inte så konstigt då det är en typ av plast. Hatar när det står 100% polyester, 100% skit, tänker jag då. Försöker ha så mycket bomull i kläderna som det bara går, till mig och till tjejerna. Känns som att det finns plast i allt nu förtiden, eller det finns plast i allt och det känns inte kul att barnen skall behöva växa upp i ett samhälle bygt av plast. Mer naturprodukter säger jag och mindre plast. 

Finbesök!


Jake tycker om att krypa in i sker och tog chansen när han fick den. Lindas kasse fick agera sovplats och Alaska tyckte det var intressant och hälsade på.
 
 
Förra helgen hade vi finbesök i frorm av min kusin Linda och hennes familj, Robert, Nova och Saga. Vi grillade gott och tjejerna tog ett dopp i polen. Den enda som inte bada var lilla Saga. Hon vill men tycker som sin mamma, det är förkallt! Så hon stod och titta på. Hon stod lite för nära några gånger och fick vatten på sig vilket inte var populärt.
 
Det var så kul att ses! Det var så länge sedan vi sågs, verkligen super länge sedan. Pinsamt att jag bara träffat Nova och Saga som bebisar! Usch.. men nu får vi ändra på den långa tiden som kommit i mellan våra möten. Snart får vi besöka Linda och company!