V E C K A 2 7


V e c k a   27 (26+0)
 
Vecka 27 är kommen och jag känner mig tyngre. Roligt är dock att hon är mer aktiv och man kan se henne utan på magen nu. Annars mår jag si och så. Struligt med jobbet och ingen lösning i sikte. Så går det när ens arbetssituation är ohållbar. Det hela är en lång historia som jag inte vet om jag skall dra här. Jag vill bara inte må som jag mår och jag vill inte vara ett sjukskrivningsoffer. Hur som så går graviditeten framåt och allt känns bra med denna.
 
Bebisen växer så det knakar, ca 32cm och väger ca 950g. Nu kan bebisen suga på tummen och lagrar fett. Låter som jag, minus suga på tummen. Snart går vi in i sista fasen och hur man ser ut skiljer så klart på sig. Jag som fött två barn är såklart lite större men sedan är det saker som spelar in. Känns förövrigt bra att vi närmar oss slutet. Kommer bli skönt att få sin kropp tillbaka men då börjar nästa utmaning vilket är att vara trebarnsförälder!

V E C K A 2 6


V e c k a  26 (25+0)
 
 
Då var vecka 26 kommen och vipps känns allt mycket tyngre. Känns som det skulle vara vecka 35, så undra hur tungt det kommer bli, undra hur det kommer gå. Vill inte hamna i det fängelse som min kropp kännts när jag gick med Saga. Mådde så dåligt, ville bara att hon skulle komma så trodde jag att allt skulle bli mycket bättre än då satt det redan i huvudet och jag var inte fri. Men denna gång, om jag nu hamnar där igen skall jag ta hjälp och min barnmorska vet om detta och är väldigt snäll och förstående och vill gärna hjälpa till. Jag är sjukskriven nu och varit så sedan oktober pga min arbetsplats som inte är helt ok. Jag har förförsta gången i mitt liv fått panikångest. Svårt att veta vad det var först men så har jag läst på och förstått att hjärnans panik går ut i kroppen.
 
Hur som så gick vi in i vecka 26 igår och det växer så det knakar. Bebisen är ca 31cm lång och vägen ca 810g. Nu tränar hon hur det skulle vara att andas för att förbereda sig när det är dags att komma till världen. Hon kan även känna beröring och är känslig för ljud. Känner hur hon buffar och knuffar men ganska dovt och det beror nog på att jag tydligen har moderkakan i framkant denna gång.
 
Magen växer mycket vid denna tid och det har jag märkt! Har tyvärr fått lite bristningar mitt på magen. Känner mig trött i kroppen och blir anfådd väldigt lätt. Känner mig som en riktig tjokis. Känner tryck nedåt, liksom öm men det är tydligen vanligt. Annars så är allt ok. Det är bara att stå ut, iallafall för mig och kämpa vidare.

Bagasi skötväska - camel eller svart


Har letat efter en skötväska till den nya vagnen som är på g, men det är så svårt för jag vill inte bara ha vad som helst, utan gärna läder och gärna något som inte har en tidsbegränsning som de flästa skötväskor har. Kan tänka mig i tyg, dvs bommul, inte polyester som tycks vara det populära materialet vilket jag kan förstå eftersom det är mycket lättare att hålla rent. Torka av med en trasa så är det klart liksom. Att hitta något ki skinn värkar vara väldigt svårt, men så hitta jag denna fina väska från Bagasi. Svenskt märke vilket känns kul. Tok fin tok dyr, men det är läder samt så kan man använda den efter småbarnstiden vilket känns riktigt trevligt. Den finns på två platser Bagasi.se och Glammom.se. Hos bagasi själva kostar den 3 995kr och hos glammom 3 495kr. Just nu har de 25% hos bagasi.se vilket blir 2 996kr plus frakt på 155kr så 3 151kr. Hos glammom.se har de inget efbjudande på den så 3 540kr med frakt på 45kr. Önskar att glammom.se också hade 25%! Så.. så ser det ut för den som är sugen på lyx till sitt vrålåk och lilla bebis. Jag är sugen, helt klart. Men det svider ganska bra tycker jag, men men har man lagt ned en brutal hög med pengar på sin vagn redan så är det bara en droppe, i allafall för mig! Men jag kanske inte vill lägga ut mer nu. Har ju faktskt köpt ny vagn OCH ny dator.. men men, får fråga mannen om en present till bebis kanske. Fint skall det väl vara till tredje och sista barnet! Vi har ju faktiskt aldrig ägt en skörväska utan jag har använt en gammal puma väska och min MK väska, så det skulle knnas bra med en snygg dedikerad väska för endamålet.
 
Bilderna är lånade från ovan nämda företag och Madeleine Ilmrud, Vanja Wikström, Johanna Johansson, samt en bild som jag ej hittar ursprung till!